Renovace konzultační místnosti

PUBLIKOVÁNO: 29. 10. 2023

Vytvořili jsme nové království

Autor obrázku: Foto: můj archiv, Předporodní příprava na kojení
Renovace konzultační místnosti

Laktační poradenství a předporodní přípravy jsem začala poskytovat od roku 2016. V té době bylo cílem absolvování kurzu "zachránit" kojení naší dcery. Po kurzu jsem si ale uvědomila, že nejde jen o "naše kojení", ale že v mém okolí je mnoho žen, které chtějí kojit se stejnou odhodlaností, jako já, ale (stejně jako já) neměly ty správné informace. 

Během mateřské dovolené jsem vyjížděla k poradenstvím, k ženám domů, ale občasně ho poskytovala i u nás doma. 

Po mateřské dovolené jsem nastoupila do práce na plný úvazek.  Většinou nástup do zaměstnání je pomyslnou hranicí pro mnoho lakatačních poradkyň, jestli u poradenství zůstanou, či nikoliv.

Pomoci s kojením jsem se nakonec nechtěla vzdát, protože mne to celé naplňovalo.

Bylo to časově velmi náročné, pro mne i pro plánování naší rodiny. Absolvovala jsem další a další kurzy (Aperio, ČAD, NAZEP), účastnila se seminářů (dr. James McKenna, Angelina Martinez, Michel Odent), a věděla jsem, že už není cesty zpět. Cítila jsem, že už navždy zůstane mé poslání "dula a Lp" a je jedno jestli to bude vedlejší činnost, na půl úvazku,  nebo dokonce  na celý úvazek. 

Renovaci jsme odkládali, co nejdéle to šlo. Nechtěla jsem přijít o své zázemí. Čekali jsme na nějaké "klidnější období", abych byla omezena o prostory, co nejméně.

Ano, opět jsem selhala, co se týče dokumentace (zapomínám fotit). Fotky, k porovnání, před renovací nejsou. Nějak jsme to nestihli. 

Na pomoc jsem si našla Markétu Sedláčkovou, která svou prací co nejvíce ladila s mými představami. Nechtěla jsem totiž jen "novou místnost", ale chtěla jsem "novou funkční místnost" pro vše, co dělám. 

 

Obrázek WhatsApp, 2023-09-25 v 16.56.08_6a091f12-1.jpg (359 KB)   Obrázek WhatsApp, 2023-09-25 v 16.56.08_cdfe09a1.jpg (338 KB)

Krásný prostor jsme dokázaly rozčlenit podle mých potřeb a potřeb mých klientů. Mým velkým přáním bylo co nejvíce přírodního světla a co nejvíce prosvětlit interiér.

Po návrzích jsem se začala více těšit na celý ten výsledek. 

Renovace 1 - při předělání.jpg (1.72 MB)

 

A tady je výsledek:

některé plány se povedly, něco jsme odložili "za pár let", a někde jsme museli udělat kompromis. (úplně stejně, jako když jsem u porodu či řeším problémy s kojením). :-)

Renovace 2 - po předělání.jpg (1.28 MB)

Jsou věci, na které teď budeme ještě chviličku čekat (parapet a roleta, které budou na míru), nebo věci které budu už ladit za "pochodu" (obraz či kvetináče), ale i tak jsem ten nejšťastnější člověk pod sluncem.

Na renovaci se účastnili řemeslníci (topenář - posunutí topení, paní na úklid - vyčištění koberce) a celá moje rodina: manžel, syn i dcera (bourání a montáž okna, zednické práce, malování, a úklid dokola a dokola), kterým patří velké DĚKUJI.

 

Takže od 1. 11. 2023 začínám zase poskytovat svoje služby doma (předporodní schůzky, kurzy předporodní přípravy, laktační poradenství)

Těším se tomu, co mi tento prostor poskytuje. Plánuji do budoucna, jednou měsíčně setkání u nás doma na 1-2hod (buď jako forma podpůrné skupiny-setkání pár žen a jejich dětí, nebo jako soukromé konzultace k porodům, kde nebudu doprovázet).

Už se nemůžu dočkat, začít v novém království, fungovat. 
Budu se na vás těšit. 

 

Andy

PODZIM - ZIMA 2024

PODZIM - ZIMA 2024

ZIMA - JARO - LÉTO 2025

Mám volné termíny k DOPROVODŮM k porodům. Klidně se ozvěte. :-)

Předporodní KURZY a pomoc s KOJENÍM.

Volejte nebo pište sms 773 930 255.

Můžete využít i kontaktní formulář zde.

....protože na porodu a kojení záleží.