Z lásky k porodu a ke kojení

PUBLIKOVÁNO: 10. 8. 2023

Proč tento název? Protože na těhotenství, porodu a mateřství prostě záleží.

Autor obrázku: Krásný obrázek propůjčen z pinterestu
Z lásky k porodu a ke kojení

Stejně tak jak záleží na ženách, mužích a jejich dětech, tak záleží na tom, jak se žena cítí v těhotenství, co muži cítí při představě roli otce, a kdy přichází čas, aby se miminko mohlo narodit.
Myslím si, že mě inspiroval asi citát: „Jak se rodíme, tak žijeme.“
Proto i volba mého poslání být dulou není „protože musím“, ale „protože chci a moc mě to baví“.

Co bude obsahem projektu?

Budu dělat dál to, co jsem dělala doteď. Zaměření na ženy, jejich děti, rodiny. Budu pořádat předporodní kurzy, doprovázet k porodům, pomáhat dál s kojením, učit šátkovat a bezplenkovat, spolupořádat podpůrné skupiny kojení, nošení a mateřství.

1.    Nový profil na FB a IG
Můj věčný boj s FB. (pozn. k změně jsem se přemlouvala velmi dlouho). V minulosti jsem založila FB skupinu - dnes se jmenuje „Andrea Nedvědová, porodní dula a laktační poradkyně“, které se nedá změnit soukromí, ač jsem se o to mnohokrát pokoušela. Vzhledem k tomu, že je skupina „soukromá“, nedají se z ní sdílet příspěvky. Z nového profilu už nebude problém se sdílením.

2.    Ráda bych se zaměřila více na předporodní přípravy. Ženy, které si projdou kurzem na porod a rodičovství už v těhotenství, odchází k porodu daleko s větším klidem. Jsou připravené. Dělají rozhodnutí, které mají dopředu promyšlené. Nezaskočí je problémy s kojením-protože buď se jim daří s kojením, a problémy nepřijdou, nebo i když nějaká komplikace přijde, vědí, že není vše ztracené. 

3.    Ženy ženám

Vím, jak moc je důležité, aby ženy měly čas i na to si odpočinout. Protože vyhoření ženy může přijít i na mateřské/rodičovské "dovolené".

Bylo by to setkávání bez dětí (takže trvání 1 hodinu, frekvence 1x do měsíce-v případě zájmu, můžeme 2x do měsíce)

A víte, kdy mně to napadlo? Když se setkáváme na podpůrce, či někde v kavárně, tak často bývají témata okolo dětí, péče o rodinu či vše co souvisí s dětmi. A tak, když mi jedna úžasná duše nabídla prostor-velmi krásný, tichý, maličký, útulný, …s kávou, čajem, limonádou, či dortíkem (rozumějte: možnost vypít si „teplou“ kávu či čaj-nemuset 30x odběhnout – někdy to bývá nepředstavitelné. Cílem je: být sama sebou, odpočinout si. Proto i čas, kdy se budeme scházet, bude v podvečer, mezi 17-18 hod, kvůli hlídání pro vaše děti.

4.    Od září 2023 budou pokračovat setkání podpůrných skupin kojení, nošení a mateřství v RC Luňáček-od září do prosince. Termíny už jsou dané, najdete na webu v „Událostech“.

5.   Od jara tohoto roku jsme vytvořily neoficiální podpůrnou skupinu z oblasti Jaroměřska. Setkáváme se mezi Českou Skalicí a Jaroměří, v jedné malé vesničce. Kdo by se rád k nám přidal, klidně se ozvěte

6.   Už delší dobu uvažuji nad otevřením další podpůrné skupiny mateřství, ale půjdu úplně jiným směrem než doteď. Pro oblast Broumovska. Když mi, v posledních dnech, byl v této lokalitě nabídnut prostor k užívání, velmi jsem se potěšila. Až doladíme detaily a termíny, zveřejním na svém webu, i na FB a IG „Z lásky k porodu a ke kojení“.  Třeba to budou do budoucna prostory pro skupinové předporodní kurzy.

7.   Osvěta.  Můj blog. Budu otvírat témata kojení, nošení, bezplenkové komunikační metody, ženské bylinné napářky, zpracování placenty, používání reboza v běžném životě. 

Uvidíme, co nám nový projekt přinese za možnosti.  Toto je jen začátek. Jsem otevřená dalšímu růstu.


Proč to dělám?

Protože na úsměvu žen a jejich dětí záleží. 

Andy

PODZIM - ZIMA 2024

PODZIM - ZIMA 2024

ZIMA - JARO - LÉTO 2025

Mám volné termíny k DOPROVODŮM k porodům. Klidně se ozvěte. :-)

Předporodní KURZY a pomoc s KOJENÍM.

Volejte nebo pište sms 773 930 255.

Můžete využít i kontaktní formulář zde.

....protože na porodu a kojení záleží.